- Projektet tager udgangspunkt i eksisterende viden om lovgivning på fødevareområdet samt viden om små og mellemstore virksomheders udfordringer. Denne viden er opnået via samarbejde med Fødevarestyrelsen, DTU fødevareinstituttet, GRO, Food Network, VIFU, Horesta, Clean Safe og fødevarevirksomheder som småproducenter, foodservice, fødevareindustrier samt leverandører af rengøring og IT-løsninger.
- Projektet tager udgangspunkt i eksisterende forskningssamarbejder med DTU fødevareinstituttet og KU omkring fødevaresikkerhed.
- For at opnå ny viden vil der i projektet blive undersøgt småproducenters udfordringer med opbygning af procedurer og programmer indenfor bl.a. fødevaresikkerhed, hygiejnelovgivning, økologi og nye trends.
- Fødevareområdet er i konstant udvikling, hvilket giver nye muligheder for en iværksætter, men også udfordringer i forhold til at leve op til krav til fødevaresikkerhed og dokumentation.
- Der vil blive inddraget udvalgte fødevarevirksomheder og småproducenter (SMV) gennem besøg og interview.
Digital iværksætter
Dette projekt yder hjælp til selvhjælp ifm. videreudvikling og registrering af små opstartsvirksomheder inden for fødevareområdet.