Hop til indhold

In-house re-commerce i tøjbranchen

En forundersøgelse af virksomheders motivation, udfordringer og potentialer i arbejdet med forretningsmodellen re-commerce i tøjbranchen

Projektet undersøger fænomenet og forretningsmodellen in-house re-commerce i tøjbranchen gennem interview med to SMV’er, LAKOR og Spejder Sport, samt interview med tre udvalgte eksperter. Re-commerce, også kendt som handel med brugte eller genanvendte varer gennem e-commerce-platforme, ses som en europæisk megatrend med et stort økonomisk potentiale (Dansk Industri, 2024). Dette marked forventes at vokse markant grundet omfattende ændringer på lovgivningsområdet og et skift mod mere miljø- og klimabelastende forbrugeradfærd. Projektets metode er litteraturstudie samt dybdegående interviews med virksomheder og eksperter. Arbejdet afspejler indledende indsigter i, hvad der motiverer projektets to case-virksomheder til at arbejde med re-commerce og hvordan de forstår, implementerer og driver deres re-commerce-koncepter. Endvidere inddrages eksperters perspektiver til at perspektivere, nuancere og validere virksomhedernes udsagn. Virksomhederne LAKOR og Spejder Sport implementerer in-house re-commerce for at bidrage til bæredygtighed og kundeloyalitet, mens de navigerer i de udfordringer og muligheder, som cirkulære forretningsmodeller præsenterer. Projektet peger på strategiske anbefalinger om at integrere klare mål og effektive logistiske processer, designe produkter til at indgå i re-commerce og fremhæver behovet for stærke partnerskaber og understøttende værktøjer for at drive succesfuld in-house re-commerce. Projektets formål er at give generelle anbefalinger til SMV’er inden for branchen baseret på disse tidlige fund. Projektets anbefalinger fremgår i den tilhørende guide.

Problemformulering:

  • Hvorfor og hvordan implementeres in-house re-commerce som forretningsmodel, og hvilke udfordringer og potentialer kan der være herved?

Undersøgelsesspørgsmål:

  • Hvad er re-commerce og hvilke motivationer, potentialer og udfordringer knytter sig til fænomenet ifølge eksperter og litteraturen?
  • Hvad motiverer de to case-virksomheder til at gå i gang med at implementere inhouse re-commerce, og hvilke forventninger har de hertil?
  • Hvilke udfordringer og potentialer oplever de to case-virksomheder ved at implementere, drive og markedsføre re-commerce?

Vælg et tema eller søg efter projekter